Avtocestni špric-manijak!

Vozim,trezna(mal takih!) lepo po predpisih(še manj takih)po avtocesti,proti Ljubljani.Radio igra neko znano iz osemdesetih,iz časov ko smo bili še lepi in mladi.Majem z glavo v ritmu stare rock balade.Klima dela,računalnik me ne opozarja na nobeno napako v avtu(se je dogajalo), uživam.

Mal pritisnem,da prehitim enga forda pred mano.Zapeljem nazaj na desni pas,še kar migam z glavo v ritmu glasbe.Tip v fordu ima očitno probleme s tem,da sem ga prehitela.Približuje se lepi ritki mojega audija in ostro odvije,da me prehiti.

Mislim si ok. kaj klinca si pa pol prej cincal,vozi dalje ,ko te šljivi.Me prehiti in zdaj vozi pred mano,ampak spet spusti gas in cinca.Ker vozim s tempomatom ,mi gre na jetra ,spet bremzam.Tip me zeza.Počakam ,da se na levem pasu speljejo mimo in tipa spet prehitim.

Vidim ga ,da gre na levi pas in pritiska mimo mene.Priznam ,da me prime da bi stisnla po gasu,da se nebi več ubadala z njim,priznam pa tudi ,da me vse skupaj že malo zabava.Pridrsa pred mene in zmanjša.Nasmehnem se.Pa sej nemorš vrjet!Še težje pa vrjameš,kaj je naredu potem.

Človek je začel špricat zadnjo šipo.Ne vem al je imel tako narjeno ali kaj pokvarjeno,ker ni šprical njegove zadnje,ampak mojo sprednjo.Zdaj me je prešinlo,da je mogoče prav zato jajcal pred mano,da se bo zabaval ob špricanju mojega avta.

Vklopila sem brisalce.Prehitela,mu pomahala z najdaljšim prstom na roki in mu ušla.Še zdaj vidim njegov nasmejani obraz in če ga kje srečam,bo dobil kozarec vode v obraz.Enim je pa res dolgčas!